miercuri, 23 martie 2011

Cu ce ma mai ocup...

Da, asa este, cu pictura nu m-am mai ocupat de ceva timp, desi tare mult imi doresc sa o mai fac. Promit sa revin cand timpul si conditiile imi vor permite.

De aproximativ un an am o noua ocupatie, cea de mamica, asadar, printre altele ma ocup cu "scuteceala". De curand am descoperit scutecele textile de care sunt foarte incantata, desi auzisem de ele de mai mult timp. Acum imi pare rau ca nu le-am incercat mai devreme.
De ce imi plac?

1. In primul rand pentru ca nu mai expun copilul la chimicalele din pampersi, care am inteles ca sunt daunatoare (gelul din interior), iar pe termen lung pot provoca probleme. Scutecele textile sunt din materiale naturale: bumbac, bambus, canepa, lana, matase.

2. Apoi pentru ca fac si economie (mai ales in aceasta perioada de criza). In 10 luni am folosit aproximativ 1400 de pampersi x 0,85 lei / buc (in medie) face cam 1200 ron!!!! Bani aruncati la gunoi. Scutecele textile se spala si se pot folosi de sute de ori, inclusiv la urmatorii copii.

3. Inca un motiv pentru folosirea scutecelor textile este si cel ecologic: nu mai produc atatea deseuri care sa polueze planeta.

4. Fiind vorba de materiale naturale, evitam si iritatiile si nu mai trebuie folosita crema. Noi nu am avut probleme de genul asta, slava Domnului.

5. Sunt mult mai simpatice decat banalii pampersi! Au culori si modele vesele, pentru copii. Abia astept vara, cand va umbla doar in scutec.

6. Exista si chilotei de trecere de la faza de scutec la cea de chilotei normali, precum si scutec pt inot, ceea ce rar se gaseste la gama scutecelor de unica folosinta (am vazut doar la 2 marci).

7. Se gasesc in diferite forme, marci, materiale, ai de unde alege.

8. Se spala, se usuca si miros a curat. Si e mult mai usor cu aceste scutecele decat pe vremea cand eram noi copii. Se pot clati de mana imediat dupa utilizare sau se pot spala la masina odata cu celelalte rufe. In rest se folosesc (se prind) la fel ca pampersii.

9. Am inteles ca se invata mai repede la olita. La capitolul asta suntem inca la inceput.

10. Si nu in ultimul rand... din dragoste pentru copil! Pentru ca vreau tot ce este mai bun pentru el.

Recomand cu caldura scutecele textile oricui este dispus sa le incerce!

Un comentariu: