luni, 20 iunie 2011

Tipuri/marci de scutece lavabile

Noi avem:
3 buc Wonderoos (cu buzunar), prindere cu capse - sunt foarte multumita de ele, sunt cel mai simplu de utilizat, insertul din bambus retine multa umezeala
1 buc BumGenius (cu buzunar), prindere cu capse - asemanator cu Wonderoos, merge dar nu e preferatul meu, inserturile sunt din microfibra
1 buc PopIn (AIO), prindere cu scai - mi s-a parut ca de fiecare data s-a iritat de la materialul interior tip prosop si e enervant de prins toate capsele (7) pt montarea inserturilor, nu prea il folosesc, dar se aseaza bine pe fundulet; materialul impermeabil prinde scame pe exterior si nu inteleg de ce este captusit pe interior.
1 buc MobileHour (cu buzunar), prindere cu capse, este mai rascroit la picioare, are talia mai joasa, se apropie mai mult de chilotel; nu are insert, folosesc eu un prosopel mic impaturit, dar nu absoarbe mult, deci trebuie schimbat mai repede.
1 buc FuzziBunz (cu buzunar), prindere cu capse, rascroit, cu talia joasa, inserturi minky, reglarea marimii se face din elasticele de la picioruse si de la spate.
1 buc Itti Bitti (AIO), prindere cu capse, pufos pe exterior, inserturile din bambus si bumbac organic, marimea S.

1 buc protectie Flip, prindere cu capse - e cel mai fain pt ca e subtire
2 buc protectie Bummis PUL, prindere cu scai - sunt simpatice (cu buline), insa cam scortoase si se aseaza ciudat pe fundulet (largi la burtica, stramti la piciorus)
1 buc pantalon lung de lana Babyidea - foarte fain!
1 buc pantalon scurt de lana Lotties - foarte fain!

2 buc scutece fitted de canepa pt zi HempHour Babyidea, prindere cu capse - bune, ceva mai mari in partea de sus, dar nu deranjeaza, se aseaza bine pe fundulet
2 buc scutece fitted de canepa pt noapte HempHour Babyidea, prindere cu scai - idem
2 buc scutece Little Lamb - moi, se aseaza bine pe fundulet
2 buc scutece Monapel Praktika, prindere cu scai - bune, moi
1 buc scutec Monapel Comfort, prindere cu capse - bun, moale
1 buc scutec Lotties, prindere cu scai - cam scortos

4 buc chilotei de antrenament la olita Imse Vimse - inca nu i-am folosit; sunt din bumbac, iar in interior pe mijloc au o parte impermeabila.

2 buc scutece pentru inot


De preferat sunt scutecele care se inchid cu capse, deoarece copilul nu le poate desface asa usor (mie nu mi s-a intamplat), de scai poate trage. In plus, la spalat scaiul iti poate agata alte haine daca uiti sa-l prinzi in locul special.

Mai folosesc hartia de protectie care se arunca in toaleta cu continutul solid sau se spala daca e doar uda.

Mai am si cateva pelincute si prosopele mici pe care le folosesc uneori pe post de inserturi (suplimentare la scutecele cu buzunar sau direct in protectiile de scutec).

Am mai gasit o marca Charlie Banana, m-ar tenta sa le incerc datorita elasticului reglabil de la picioruse, insa deocamdata am suficiente scutece. Poate la urmatorul bebe.

PS: Am inceput "scuteceala" pe la 11 luni, deci nu pot spune nimic despre reglarea dimensiunii scutecelor, desi am si care se regleaza, si "one size". La urmatorul bebe ma voi lamuri care sunt mai bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu