joi, 25 august 2011

Sfaturi pentru utilizarea scutecelor textile

Dintre toate scutecele pe care le am, PopIn mi se pare cel mai enervant. Are o gramada de capse, trebuie sa stai sa potrivesti inserturile, plus ca pielea copilului vine in contact direct cu materialul ala de prosop si de cele mai multe ori se irita, mai ales daca sta mai mult timp ud. (Si exteriorul este enervant, mereu e plin de scame, plus ca nu inteleg de ce e captusit, poate doar daca-l utilizezi fara inserturi ca si chilotel de antrenament.. )
De un timp am gasit totusi o utilizare scutecului PopIn si anume inserturile le folosesc intr-un scutec cu buzunar (ca sa protejez pielea copilului de umezeala), iar stratul exterior il utilizez ca protectie de scutec.

Cele mai faine si utile mi se par scutecele cu buzunar care au alt tip de material la contactul cu pielea, care nu tine umezeala (gen fleece). Sunt bune pentru noapte, mai ales ca poti pune si 2 inserturi daca e cazul.

Pentru zi sunt bune si scutecele fitted (sub forma de chilotel sau de pampers, deci cu totul, dar fara strat impermeabil). Poti lasa copilul chiar si numai in ele, si vezi imediat cand se uda (vara), sau poti folosi pantalonasi de lana ca protectie, care sunt super! In felul asta si pielea respira mult mai bine. Sau mai este varianta protectiei din PUL (Flip e cea mai bine croita).

Unii recomanda pantalonasii de lana pt noapte, e ok si asa, insa depinde de materialul chilotelului care vine in contact cu pielea (fitted), de aceea eu prefer si noaptea tot scutecele cu buzunar.

Nu recomand folosirea unui singur tip de scutece. Trebuie incercate mai multe si vezi apoi care iti place cel mai mult. Eu asa am facut si am din toate felurile. In felul asta am descoperit si cea mai buna utilizare pt fiecare tip in functie de momentul zilei si de necesitati.

Inca un lucru: E bine ca scutecele sa se inchida cu capse, nu cu scai. Va veni o vreme cand fara body nu vei putea tine scutecul pe copil daca e cu scai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu