Scutecele eco incearca sa reduca la minim acest continut de chimicale, insa elementul care ramane totusi neschimbat este gelul interior, acel polimer superabsorbant, fara de care scutecul nu ar face fata.
Am primit un link la un articol in care se spunea ca Jessica Alba (compania pe care o detine) face scutece fara chimicale (cu o cantitate minima de SAP), lucru care m-a determinat sa analizez un pic oferta de la noi. Aceasta nu este insa atat de larga.
Am cumparat mai demult din Auchan un pachet de scutece Moltex. Nu mi-au placut deoarece de multe ori gaseam acele granule de gel pe pielea copilului. Acum avem 2 pachete cumparate din Germania si le testam din nou. Aproape terminam un pachet, insa pana acum nu au iesit granule pe piele. Sa fie oare calitatea mai buna pentru vest? De mentionat ca nu au elastic la spate.
In concluzie, bio=biodegradabil, eco=ecologic (desigur, intr-un anume grad, nu neaparat 100%). Este bine ca impactul asupra mediului este minim, dar asta nu garanteaza un produs sanatos. Stim ca pielea este foarte permeabila si tot ce intra in contact cu ea este absorbit, de aceea este atat de important sa ne ferim de chimicale si de ceea ce ne-ar putea dauna sanatatii.
Asa cum stam linistiti cand nu cunoastem riscurile ce le ascund "pampersii" obisnuiti, putem sta oarecum linistiti citind etichetele scutecelor eco/bio care ne ofera un ambalaj biodegradabil, materiale nealbite cu clor, confectionate din fibre de bumbac si amidon de porumb, care nu contin latex sau care permit pielii sa respire. Ne spun ce au bun, ne subliniaza ce nu au rau, dar (din nou) nu ofera o lista completa a materiilor din care sunt confectionate. Ramane sa alegem singuri acele produse care stim sigur ca nu vor dauna in nici un fel sanatatii copiilor nostri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu