Dupa ce am purtat mult si bine copilul in wrap, pe la 7 luni am facut trecerea la slingul cu inele. De acum isi putea tine spatele bine si putea sta in fundulet, asa ca nu ma mai temeam sa-l folosesc. Stiu ca slingul este recomandat inca de la nastere, dar nefiind sigura ca voi pozitiona copilul si slingul corect am tot amanat momentul inceperii folosirii lui. Oricum, venise si toamna friguroasa, am trecut la haine groase, iar wrapul mi se parea mai dificil de purtat si reglat peste toate aceste haine. Asadar schimbarea a fost binevenita.
Singurul inconvenient (la noi) a fost greutatea copilului, care de acum ajunsese la 8,5-9kg. Umarul meu cam suferea, insa nu il purtam mult timp. Evident ca este o diferenta majora intre un wrap, unde greutatea este foarte bine distribuita pe ambii umeri si talie, si un sling ce se sprijina pe un singur umar.
Dar si slingul are avantajele lui:
- Este foarte usor de pus si de scos, nu necesita noduri sau legaturi speciale, cel mult o mica reglare in cazul in care il simti prea strans/larg sau l-a folosit alta persoana inainte.
- Este facil de manevrat, nu dai materialul pe jos, nu iti trebuie mai multe maini ca sa te descurci cu el. Poti foarte bine sa tii copilul cu o mana si cu cealalta sa montezi slingul.
- Este usor ca greutate si nu ocupa mult spatiu, il poti pune repede intr-o geanta/rucsac/sacosa pentru a-l avea la indemana in caz de necesitate.
- Slingul poate fi folosit cu succes in
casa, pt adormit copilul de exemplu. Uneori chiar si acum mai apelam la aceasta metoda. Copilul este oarecum imobilizat (decat daca l-ai lasa liber pe pat si lui i-ar arde de topait) si se simte bine si in siguranta la pieptul tau, asa ca se linisteste rapid. Iar leganatul ajuta si el foarte mult! Dupa ce a adormit te intinzi pe pat cu copilul pe piept, ridici slingul in sus (peste cap) si te rastorni pe o parte pentru a lasa copilul pe pat. C'est tout!
- L-am folosit si in situatii mai nefericite, ca de ex cand
am stat cu copilul in spital si el inca nu mergea pe jos. Evident ca nici nu l-as fi lasat sa circule pe acolo, iar in brate nu-l poti cara mult timp, cat stai pe la toate
cabinetele sau... cand te duci la baie... ca mie imi era frica sa-l las pe
pat si sa plec din salon. :P
- Copilul poate fi purtat atat in fata, cat si pe sold, ceea ce este foarte util de exemplu cand mergi la biserica, la impartasit, sau pur si simplu in timpul slujbei, pentru a nu-l tine cu spatele spre altar. (Varianta in spate, intr-un SSC de exemplu nu este nici ea prea indicata, pt ca nu vezi copilul si se gasesc persoane care sa aiba "initiativa" sa-l dragaleasca, sa-l pupe sau sa-l ciupeasca de picioruse etc si poate nu iti doresti asta.)
- Slingul permite si alaptarea discreta, desi la noi nu a fost cazul pentru ca il purtam putin timp (perioade scurte), iar iesirile le faceam oricum intre "mese". Fiind si iarna ar fi fost chiar dificil de "umblat" la atatea haine. :))
- Nu in ultimul rand, si copilul il adora. De multe ori s-a jucat cu el, si l-a pus pe dupa gat sau pe umar incercand sa poarte ursuletul sau maimutica, cum se vede si in poza. :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu