luni, 9 aprilie 2012

Luna - cel mai nou "port-bebe" romanesc la Iasi

Este vorba de fapt despre un SSC (Soft Structured Carrier) creat de Diana de la poarta-ma.ro. Insa majoritatea oamenilor se refera la dispozitivele de purtat bebelusii cu termeni ca "port-bebe" sau "marsupiu", acestia fiind mult mai raspanditi. Evident ca exista diferente majore intre diferitele tipuri. Avem:
- categoria esarfelor port-bebe: wrap elastic sau tesut, sling cu inele (relgabil) sau sling fix, mei tai, wrap tai...
- categoria SSC-urilor (de obicei cu catarame): Boba, Manduca, Magyarinda, Marsupi, Luna, Beco, Bondolino, Ergo, Nap Bag...
- si categoria celorlalte dispozitive de purtare (de multe ori neergonmice sau folosite incorect), care creeaza presiune asupra coloanei vertebrale a bebelusilor (prin suspendarea copilului in pozitie verticala, cu picioarele atarnand in jos, pe o fasie ingusa de material situata intre picioare sau pozitionarea cu fata spre exterior) sau pot duce la sufocare daca bebelusul sta ghemuit cu barbia in piept.
Adeseori insa termenii se intrepatrund, port-bebe (sau in alte tari sling) desemnand orice sistem de purtare a bebelusilor.

Revenind la SSC-ul nostru, Diana a avut placerea si amabilitatea sa ne trimita la Iasi ultima ei creatie, numita foarte frumos Luna. Cu aceasta ocazie, cateva mamici "veterane" din grupul ParentIS ne-am adunat sambata (pentru prima data in aer liber, in parcul Copou) pentru a o vedea, admira, pipai si testa. Prima impresie a fost pozitiva: Luna este eleganta, subtire, din materiale de calitate, foarte frumos cusuta. Pare mai mare decat celelalte SSC-uri vazute de noi, insa ofera pozitia corecta pentru copil (prin "puntea" lata dintre picioare si spatele bine sustinut), ceea ce este cel mai important. Diana recomanda folosirea ei cu copilasi mai mari de 6-7 luni, pentru cei mai micuti recomandand wrapul elastic sau slingul.
Urmeaza sa o luam fiecare cateva zile la testat, pentru a ne crea o impresie adecvata, si pentru a-i descoperi calitatile (eventual si neajunsurile). Asadar voi reveni cu impresii.
Tot dintre ultimele produse lansate de Diana am mai vazut curelusele pentru picioare, o pereche de jambiere cu elefantei si protectii pentru bretelele carrier-ului.

2 comentarii: